De Beste Mixer
Verder gaan dan bakken: Verschillende manieren om van je mixer te genieten

Verder gaan dan bakken: Verschillende manieren om van je mixer te genieten

Geplaatst door 07-10-2022 12:58 door Rianne Wesselink

Er is een overvloed aan manieren om een mixer te gebruiken naast het bakken, van het kneden van deeg tot het modderen van kruiden tot het beheersen van glazuur. De mixer kan je helpen alles te maken, van soepen tot dressings tot guacamole, mousses en nog veel meer. Als je de kok in je naar boven wilt halen, maar het bakken beu bent, zijn hier enkele verschillende manieren waarop je je mixer kunt gebruiken.

Een van de basis keukengereedschappen, een mixer, kan gebruikt worden om vlees te hakken voor hamburgers, gehaktballen en worsten. Dit kun je doen met het speciaal voor deze taak ontworpen hakopzetstuk. Als je op zoek bent naar een echt gladde textuur, kun je het gehakt zelfs verder verwerken met het blenderhulpstuk.

Ooit gedacht aan het maken van je eigen currypasta? Een heleboel specerijen, kruiden en aroma's kunnen met het blenderhulpstuk worden gemengd tot een heerlijke verse pasta. Hetzelfde kan worden gedaan voor pesto en tapenades, waarbij het extra ingrediënt olie langzaam wordt toegevoegd terwijl het mengsel wordt gemengd.

Zelfgemaakte mayonaise en saladedressings zijn het gemakkelijkst en effectiefst te bereiden met een mixer. Combineer alle ingrediënten in een kom en bevestig dan de draadgarde aan het mixerhulpstuk en zet hem op de laagste snelheid. Druppel er langzaam de olie bij, zet dan de handmixer op middelhoge snelheid, en voila! Vers gemaakte mayonaise of dressing in enkele minuten.

Slagroom maken met een mixer is eenvoudig, en beslist de beste manier om lichte en luchtige room te krijgen die perfect gezoet is en een perfecte textuur heeft. Giet gewoon koude dubbele room in een kom en steek dan het draadklopperhulpstuk erin. Doe er een lepel suiker overheen en zet de mixer op middelhoge snelheid. Voeg desgewenst meer suiker toe, maar pas op dat het gebruik van te veel suiker de room klonterig maakt.

Denk verder dan bakken als het gaat om het gebruik van je mixer - de mogelijkheden zijn eindeloos! Het is niet nodig om bij dezelfde taartrecepten te blijven, als experimenteren in de keuken de creativiteit in je naar boven brengt.