De Beste Mixer
Word creatief in de keuken met deze recepten met een mixer

Word creatief in de keuken met deze recepten met een mixer

Geplaatst door 16-09-2022 17:17 door Sophie Jacobiatus

Als je op zoek bent naar manieren om je kookroutine wat pittiger te maken, is een mixer een van de beste hulpmiddelen. Een mixer kan je gerechten van eenvoudig naar verbluffend brengen, omdat het je helpt om elementen van creativiteit en flair aan je maaltijden toe te voegen. Met zo veel handige hulpstukken kun je beslag mengen, deeg kneden en meer, waardoor het gemakkelijk wordt om van een gewoon gerecht iets bijzonders te maken. Bovendien kun je met de juiste recepten en een paar basisingrediënten in een handomdraai smaakvolle menu-items maken.

Een recept dat je zeker moet proberen is brood zonder kneden. Dit recept kost zo weinig moeite dat je het elke week in elkaar zult flansen. Meng 3 kopjes bloem en 1 ¼ theelepel gist in een mengkom. Roer er vervolgens 1 ¼ kopjes warm water en zout door. Gebruik een lepel om de ingrediënten volledig te mengen tot zich een deeg vormt, laat het deeg dan een nacht rusten. Gebruik de deeghaak van de mixer om het deeg een paar minuten te kneden en vorm het brood tot een brood. Bak het brood vervolgens en geniet van je heerlijke, zelfgemaakte brood!

Als je wat kleur wilt toevoegen aan je baksels, probeer dan creatief glazuur te maken. Voor het maken van een swirled frosting begin je met het samenroeren van boter en shortening in een mengkom. Voeg langzaam banketbakkerssuiker en vanille-extract toe en blijf mixen tot zich een dik glazuur vormt. Om het glazuur levendiger te maken, voeg je een paar minimale druppels voedselkleurstof toe tot je de gewenste tint hebt bereikt. Giet het glazuur in een spuitzak en versier cupcakes, taarten en meer!

Probeer voor een gemakkelijk dinerrecept eens een soep of stoofpot te maken. Begin met het sauteren van groenten naar keuze in een koekenpan of een pan. Combineer vervolgens de groenten plus kippenbouillon, tomaten en kruiden in een mengkom. Gebruik een handmixer om alle ingrediënten te mengen. Giet dan in een pan, laat een paar uur sudderen, en het eten is klaar!

In de keuken kunnen mixers zoveel meer dan alleen mixen. Gebruik je mixer om creatief te worden met je gerechten. Begin met deze recepten en experimenteer met smaken, kleuren en meer!